Dagbog

Træning af mine heste

Søndag d 13. november 2011

Jeg har pt 3 heste som jeg har tænkt mig at arbejde seriøst med hen over vinteren:
Jarl, min vallak på 4 år som blev tilredet i foråret, hvilket gik forholdsvis uproblematisk, bortset fra at han 3 gange på de 3 måneder "eksplodere" uden nogle ydre påvirkninger og uden varsel. Da han kom hjem fra tilridning fik han pause og derefter gik jeg langsomt i gang. Vi var på 3 små rideture i terrænet som gik rigtig godt. Den 4. gang eksploderede han helt umotiveret og jeg blev kastet af og brækkede nogle ribben i venstre side. Siden har han holdt pause igen. D. 4.dec kommer Tone Lygren www.dressageinharmony.dk og tjekker ham for at jeg kan være helt sikker på at han ikke har ondt nogle steder. Jarl er 4 -gænger med en meget løs og stor trav. Jeg vil her i min blog beskrive hans træning hen over vinteren.

Keilir min vallak på 7 år som er meget pasagtig og stadig ikke helt smidig. Jeg var til undervisning på Bogø hvor Dennis var underviser d. 5-6 november. Om søndagen gik Keilir urent på højre bagben. Også Keilir vil blive tjekket af Tone d. 4. dec. Også hans træning og foløb vil jeg beskrive her i min blog.

Heppni min hoppe på 4 år, som blev let tilredet i foråret og siden har holdt pause. Vi skal nu igang med en mere målrettet tilridning. Heppni er 4½ gænger med tølten som den foretrukne gangart

Tirsdag d. 15.november 2011

Tone har bedt mig om at gå i gang med at longere begge heste indtil hun kommer. Dette for at forbedre deres balance. Det skal i starten mest være skridtarbejde, senere trav og til sidst  galop, alt sammen i middeltempo og i afslappet holdning med hovedet i bringehøjde, stigende fra måske 5-10 minutter til 20 minutter samlet.
Jeg har derfor idag longeret først Keilir og bagefter Jarl, og fotograferet dem i skridt og trav. Billederne kan ses i fotoalbummet.
Keilir går fornuftigt i skridt, men har tydeligvis balanceproblemer i trav, hvor han spænder op både i halsen og i lænden.
Jarl går løsgjort og i fin balance i alle 3 gangarter (galoppen valgte han selv momentvis).

Søndag d. 20. november

Idag fik jeg så tid til at longere drengene igen. Keilir er blevet forkølet så det foregik kun i skridt, på nær et par omgange hvor han satte i trav af sig selv og indtil jeg fik taget ham ned i skridt igen. Han skridter fint på begge volter i den rigtige holdning. I trav stikker han ligesom hovedet lidt op, hvilket jeg tolker som lidt manglende balance. Jeg vil tage ham i kapsunene næste gang (havde kun grime på ham i dag) så kan jeg sikker bedre stille ham en anelse indad. Der var ikke tegn på at han gik urent, heller ikke i de korte travetaper, bare han holder middeltempoet.

Jarl havde kapsun på som altid og er en dejlig hest at arbejde med. Han går i den rigtige holdning både i skridt og trav, og er så lydhør over for ens signaler. Enkelte gange strækker han dog hovedet næsten helt ned mod jorden, hvilket jeg opfatter som at han trænger til at strække ryggen. Jeg kom til at tænke på at det gør han egentlig også meget når han bliver redet.

Tirsdag d. 22. november

Så var det igen tid for longering. Keilir fik denne gang kapsun på. skridten går fint nu. Han går energisk og i korrekt afslappet holdning. I traven stikker han stadig hovedet op. Jeg forsøgte at stille ham en anelse indad og det betød at han momentvis søgte lidt ned med hovedet, men da han stadig er forkølet er det minimalt hvad han får lov at trave selv om han virker frisk nok og selv vælger det.
Jarl går stadig i korrekt og afslappet form i alle 3 grundgangarter og vi var nok i gang 10-12 min efterhånden, men jeg vil ikke presse nogen af dem mere før Tone har været her.

Søndag d. 4.december

Så har Tone Lygren været her og tjekket begge heste. Heldigvis var de begge sunde og raske og uden spændinger nogen steder. Begge heste manglede dog muskelsætning i baglårene, så jeg skal lægge en træningsplan for dem begge.
Keilir som har en rigtig god skridt hvor han faktisk bruger de rigtige muskler skal trænes op gennem skridtarbejde, både på små ture a ca ½ times varighed og i rotunden ca 10 min. af gangen. Han skal helst går hver dag. Hver session startes eller afsluttes med min.10 tilbagetrædninger i rask tempo. Dog skal han lige have ordnet sine hove, fordi Tone gjorde opmærksom på at han gik primært på sålen, og at det kunne medføre store spændinger i kroppen. jeg må også gerne galoppere fordi hans galop også er god, og trave en smule. Men ingen versader, ingen tølt før han har bygget muskler op.

Jarl hvor jeg havde mistanke om smerter i ryggen oplevede Tone som en meget stærk, energisk og følsom hest, og konklusionen blev at et andet jeg havde gjort i sadlen da jeg red, havde gjort ham bange, og afstedkommet hans eksplosion. Tone foreslog masser af longearbejde eventuelt med en stor bamse på ryggen så han vænner sig til forskellig påvirkning på ryggen. Longering med dobbeltlonge og en hel masse jordarbejde så vi finder hinanden. Lige som Keilir har han godt af skridtarbejde for at træne de rigtige muskler op.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.01 | 18:25

Hej. Sadlen er solgt. Jeg skynder mig at fjerne annoncen. Til gengæld har jeg en Dyggur, som også er bomløs, til salg på Joras.

...
21.01 | 16:50

Hej
Har du stadigvæk din karlslund Kari flex
Er interasert og vil høre om du kan sende mig flere billeder..
Mvh

...
24.11 | 14:28

Hej, har du stadig din karlslund kari flex?

...
15.04 | 21:36

Hej
jeg vil gerne købe din Karlslund Kari Flex, afhængig af anlægsfladen og vil også gerne vide hvor mange tommer sadlen er på.
VH Annemette

...
Du kan lide denne side